Nyhedsbrev

mail
Nyhedsbrev 06. maj 2021
Hej Gæst,

I dette nyhedsbrev kan du læse om:
  • Tjen penge på ferieaktiviteter - få del i ny pulje
  • Frivillig Fredag - vis din forening frem og hold fest
  • God sommer - kontoret har lukket i uge 28-30

Tjen penge på ferieaktiviteter - 3,3 mio til Herning Kommune

I kølvandet på forårets corona-nedlukning har Socialministeriet sendt 200 mio. kr. ud til kommunerne for at skabe flere ferieaktiviteter for børn og unge (6-17 år).
Herning har modtaget 3,3 mio som målrettes udsatte børn og unge, men også til en indsats for at skabe flere aktiviteter for alle børn og unge.

I et samarbejde mellem Kultur og Fritid ved Herning Kommune og Idrætsrådet har vi styrket indsatsen for, at flere foreninger kan tilbyde aktiviteter. 

Det nye består særligt i to ting:
  • der betales ekstraordinært honorar for det antal timer som foreningen bruger på at forberede og afvikle ferieaktiviteter.​
  • aktiviteterne kan finde sted i hele sommerferien og vil løbende blive offentliggjort på den fælles platform www.hir.dk/aktivferie og facebook: www.facebook.com/aktivferieherning/
Vi ved godt at det er med kort frist, men vi håber du / I lyst til at bidrage med nye ferieaktiviteter kan du læse mere om indsatsen på: www.hir.dk/raadgivning/projekter/aktiv-ferie

Info: ved projektkoordinator Katrine Treldal, bekkt@herning.dk, 28 18 94 13.
I uge 27 kan du også kontakte Herning Idrætsråd (Mads Løvig, 22 81 67 91, ml@hir.dk eller Anders Buhl, 61 20 98 44, ab@hir.dk) for at høre mere.

Frivillig Fredag - 4. september 2020

Lokale idrætsforeninger er inviteret med til Frivillig Fredag, fredag d. 4. september, kl. 14-17. Efterfølgende vil der være spisning, fest og musik for lokale foreningsfrivillige.

Frivillig Fredags offentlige del er en markedsdagen som afvikles på Biblioteket og Tinghuspladsen midt i Herning. Der er mulighed for at vise og fortælle om jeres forenings aktiviteter.
Det er FrivilligCenteret som åbner op for flere foreningstyper. Corona-begrænsninger og uvished om antal stande til idrætsforeninger, så kan endeligt tilsagn først gives efter tilmeldingsfristen, d. 11. august.

Tilmelding og yderlige info om markedet:
fcherning.dk/frivilligcentret/projekter/frivillig-fredag-2020

Fest for frivillige
Efter markedet  er der Frivillig Fest på Scene 7. Festen er for foreningers frivillige.
Festen er tænkt som et skulderklap til jeres frivillige og programmet er enkelt: kl. 17.30 - spisning, hygge og musik.

De foreninger som har deltaget på markedet får en spisebillet samt en vand/øl. Andre frivillige kan købe mad og drikke. Musikken leveres af lokale bands.

I starten af august kommer der mere info, men har frivilligfesten interesse for din forening, så send en mail til ab@hir.dk med oplysning om kontaktperson og forventet antal frivillige som kan/vil deltage.

God sommer - Idrætrådet holder ferie i uge 28-30

Idrætsrådet ønsker alle foreninger en rigtig god sommer.

Idrætrådets kontor er lukket i ugerne 28, 29 og 30.
Fra uge 31 vil (næsten) medarbejdere igen kunne træffes
telefon og mail.

Lav gerne et opslag på Idrætsrådets facebook-siden om hvordan din forening har skabt aktivitet og fællesskab i sommerugerne.
Det kan jo være at der kommer gode ideer som du kan blive inspireret af.

www.facebook.com/herningidraetsraad

Kalender

Tidsfrister
Kurser og dyrt idrætsmateriel i 2020: d. 1. sept. 2020 (2. runde)
DIF og DGIs Foreningspulje er åben for løbende ansøgning - læs mere 

Møder og kurser
Repræsentantskabsmøde: torsdag d. 10. september i Hammerum. Læs mere og tilmelding.

HIR opfordrer foreninger til at finde kurser ved de landsdækkende organisationer, DIF, DGI og Firmaidrætten. Hvis I ønsker et foreningskursus eller sende mange deltagere til et kursus kan det ofte afvikles i foreningen eller nærområdet.

--
www.hir.dk | Kontaktmessage
--