Corona - info

Corona - information, råd og anbefalinger

Idrætsrådet ønsker at gøre det let for alle medlemsforeninger at finde de relevante oplysninger om hvordan foreninger begrænser corona-smitte og håndtere konsekvenser af corona-nedlukning.

Idrætsrådet opfordrer alle foreninger til at følge myndighedernes nyeste råd og retningslinjer.

Nedenstående er infobreve og en samling af relevante links (ikke en udtømmende liste). 

Corona-info fra Kultur og Fritid

24.3.2020 - Brev til idrætsforeninger
16.3.2020 - Brev til idrætsforeninger
12.3.2020 - Brev til idrætsforeninger

Links

www.herning.dk/corona - kommunalt overblik, nyheder og beredskabsplaner.

www.coronasmitte.dk
- info om hvordan vi udgår smitte og handler hvis man bliver smittet.

www.ft.dk - den midlertidige lov som dækker den folkelig oplysning.

Mens foreningen venter...

Når aktiviteterne i foreningen ligger stille er det en oplagte lejlighed til at foreningsledelser kigger på ventende opgaver. Opgaver kan både være den almindelige drift og udviklingstiltag. 

Drift
  1. Opdatere info om alle hold og aktiviteter fx. opret trænere på alle aktiviteter, evt. få styr på spillertilladelser
  2. Få styr på Conventus (foreningsdatabasen i Herning Kommune) bl.a. tjek foreningens kontaktpersoner, bestyrelsen og udvalgs kontaktoplysninger, NemKonto, opret betalingssystem til nem kontingentbetaling
  3. Trim klubbens hjemmeside
  4. Søg midler til foreningen i fx. DIF og DGIs foreningspuljen. Læs mere om at skrive en god ansøgning
  5. Skab overblik over opgaverne i klubben?
(Listen inspireret af DBU)

Udvikling
  1. Frivillighed - bliv bedre til at håndtere en grundsten i foreningslivet. Læs mere om flere frivillige
  2. Nye målgrupper - er det fx. i skyggen af 'Bevæg dig for livet' nye aktivieter som foreningen kan sætte i gang (inaktive børn, unge, voksne, seniore eller idræt på arbejdspladsen etc.) Læs mere på www.bevaegdigforlivet.dk eller kontakt BDFL-projektleder i Herning kommune, Mette Skærbæk (mette.skaerbaek@herning.dk | 22224372)
Alle idrætsforeninger i Herning Kommune er velkommen til at kontakte Idrætsrådet for råd og hjælp - kontaktoplysninger til Idrætsrådets ansatte.

Konsekvenser for foreninger

Idrættens hovedorganisationerne opdaterer løbende deres information omkring coronas påvirkning af foreningslivet.

DGI
DIF

Ideer til aktivitet - hver for sig

Internettet sprudler af både nye og gammelkendte ideer til hvordan vi kan holde os aktive i en situation hvor vi ikke kan mødes i vante rammer.
Som forening kan I skabe en stærk fællesskabsfølelse - 'sammen hver for sig' - ved at lave jeres egen (eller videresende) inspiration til medlemmer.

aktivsundhed.dk - inspiration til hjemmetræning både ude og inde, samt til forskellige grader af aktivitet.

Opfordring til alle foreninger: laver I 'hjemmetræningsaktiviteter' for jeres medlemmer, så send gerne en besked til ab@hir.dk. Idrætsrådet kan derved være med til at sprede de gode ideer på https://www.facebook.com/herningidraetsraad/

Hvorfor er det vigtigt at holde sig i gang?

www.videnskab.dk - Så hurtigt sygner kroppen hen, når du sidder stille...

Formandshilsen

Steen Lundgaard skrev i nyhedsbrevet d. 20. marts: 

Det er en meget speciel situation vi alle sammen i disse tider oplever. Når man hører de ældste borgere, så sammenligner de lidt situationen fra krigens tid. Det er en meget atypisk måde vi skal agere og være  sammen på, og det giver især store udfordringer for alle os der gerne vil fællesskabet og det sociale samvær. Det er elementer der er så vigtige og er grundlaget i vores samfund.

Jeg takker jer alle i klubberne og foreningerne for jeres handling og støtte omkring anbefalingerne om at lukke ned for aktiviteterne.
I gjorde det stort set med det samme det blev udmeldt. Mange har også støttet ”anmodningen” fra Søren Baunsgaard ved Kultur og Fritid om evt. bidrag med værnemidler og andre ting som er vigtig for sundhedsvæsenet at have adgang til. Det viser samfundssind, men det er idrætsledere jo også kendt for.

Det er også fedt at se kreativiteten i tiltag for at holde motion og grundkondition oppe hos medlemmerne. En stor tak til de trænere og instruktører der har overskud til det. Der er masser af plads i vores natur og udearealer og nu kommer foråret så suppler endelig med f. eks. løbetræning og boldspil m.v. - naturligvis i mindre grupper (5-7 deltagere). Jeg tror det kan lade sig gøre med god afstand mellem deltagerne og vi kan få noget socialt sammenhold.
Alle håber at vi kan komme fri af spændetrøjen den 30. marts, men ikke for at være pessimist, men realistisk så tror jeg perioden udvides til min. efter påsken. Det må vi acceptere; det er vores sundhedsvæsen der kommer i første række.
 
Idrætsrådet holder bestyrelsesmøde den 30. marts og afhængig af hvad der sker, så besluttes det på mødet om datoen for repræsentantskabsmødet fastholdes til den 23. april eller udsættes.
Under alle omstændigheder skal vi holde modet oppe og være klar på den anden side af denne krise. Jeg er overbevist om at idrætten og de frivillige kommer til at bære endnu et medansvar for at ”genopbygge” og opretholde vores samfund.
Men det bliver en anden hverdag og vores adfærd bliver efter en ny dagsorden.
 
Med venlig hilsen
Steen Lundgaard, formand for Herning Idrætsråd

Adresse

Herning Idrætsråd:

Sportcenter Herning,

Holingknuden 3,

7400 Herning

Kontakt Info

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 96 28 86 60

 

CVR: 30 43 76 83