Foreningsaktiviteter på nettet

Sammen - hver for sig

Det er vigtigt at fokusere på de muligheder vi har gennem digitale platforme - særligt under COVID-19. Overordnet skal vi forsøge at fortælle de gode historier til hinanden. Det kan gøres under nogle overskrifter.
  • Dyrk fællesskabet i foreningen
  • Bevar tilknytningen til foreningen
  • Skab aktiviteter i foreningen
  • Udvikling i foreningen

Dyrk fællesskabet

Links og læsning:
Fællesskaber er vigtige for foreningslivet. Denne oplevelse kan også skabes online. Tænk på hvordan foreningen kan lave en vekselvirkning mellem info og aktiviteter fra foreningen og muligheden for, at medlemmerne kan interagere ved at deltage, kommunikere og vise sin egen deltagelse og engagement. Et online fællesskab kan ikke erstatte det fysiske møde, men det giver en fornemmelse af det fællesskab, som vi kan vende tilbage til.

Bevar tilknytningen

Links og læsning:
Tilknytningen til foreningen er afgørende for fornemmelse af fællesskaber, foreningens tilbud og fortsat at være en attraktiv forening.
Brug alle de online platforme I kan - og brug dem bevidst.

  • Tag stilling til, hvad I vil kommunikere omkring. Øvelser, træning, tilknytning, sociale events eller tilbud fra sponsorer og samarbejdspartnere.
  • Fokuser på foreningens nuværende egne medlemmer og egne frivillige. Det et stærkt signal, at foreningen fortæller når bestyrelsen, trænere eller andre faktisk har prioriteret at gennemføre møder og planlægning online. Det viser en driftig og agil forening. Det kan også være grundlaget for evt kommende medlemmer - vores forening driver forening på forskellige mulige måder.
  • Hvornår laver vi opslag og aktiviteter? Forskellige undersøgelser viser forskellige gunstige tidpunkter... Alt fra kl. 9-10 til om aftenen, ligesom torsdag aften og fredag formiddag op til weekenden kan være gunstige. HUSK, at tidspunktet skal passe til indholdet. Daglige opslag skal gerne være samme tidspunkt, hvis det fx er fælles træning eller inspiration til lege, øvelser og aktiviteter. Opsamling op til weekend kan være med både forslag til træning/ aktiviteter i weekenden og ugen der gik.

Skab aktiviteter i foreningen

Links og læsning:

Hvem

Udvikling i foreningen

Links og læsning:
Sæt udvikling i fokus. Meget kan gøres på afstand og hjemmefra - vis, at foreningen kan organisere sig og arbejde på forskellige måder.
  • Fortæl når bestyrelsen, trænere eller andre faktisk har prioriteret at gennemføre møder og planlægning online.
  • Lav foreningsundersøgelse og drøm lidt om fremtiden. Dialog med de frivillige kan give nye ideer og måske give nye frivillige.
Ønsker I sparring og inspiration omkring foreningen online?
- så ring eller skriv til Kristian Holst v. Herning Idrætsråd
96 28 86 64 / 20 66 66 46 - kh@hir.dk

Adresse

Herning Idrætsråd:

Sportcenter Herning,

Holingknuden 3,

7400 Herning

Kontakt Info

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 96 28 86 60

 

CVR: 30 43 76 83