Fundraising

Flere midler - nye muligheder

Når engagerede mennesker samles opstår der ofte nye og spændende ideer. Nogle ideer kan umiddelbart gøre til handling, mens andre forudsætter ekstern finasiering for at blive virkeliggjort.

Frivillige forninger kan søge om midler i fonde og puljer. Nogle af disse er særligt målrettet det frivillige foreningsliv, mens andre kan have et lokalt tilhørsforhold.

På disse sider forklarer vi hvordan det relevante projekt forberedes og den gode ansøgning skrives.
Vi viser desuden eksempler på relevante fonde og puljer. Listen, som er opdelt i lokale og nationale fonde, opdateres løbende.

Oversigt over fonde

Som forening i Herning kommune kan du søge om adgang til en videnbank for fundraising.
Fonde.dk giver både gode tips til hvordan en ansøgning og projektbeskrivelse forberedes og skrives samt hvordan udvælgelsen af fonde, som bør søges, optimeres.

Skriv til Rikke Mortensen, Herning Kommune, rikke.mortensen@herning.dk, for at få foreningen tilmeldt. Adgang gives til en repræsentant i foreninger som er hjemmehørende i Herning kommune.

Et udvalg af fondsdatabaser er:

DIF og DGIs foreningspulje

Formålet med DIF og DGI’s foreningspulje er at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Slutbrugerne af puljens midler er således danskere i og uden for foreningsidrætten, der kan få glæde af støttede aktiviteter og initiativer i de danske idrætsforeninger. Kan søges af alle idrætsforeninger. Læs mere.

Egefonden

Egefonden - Vibeke og Mads Eg Damgaards Fond yder primært støtte til kulturelle og almennyttige formål i lokalsamfundet (bl.a. Herning). Læs mere.

Fritidspas for børn og unge i Herning Kommune

Med fritidspas til fritidsaktiviteter til børn og unge mellem 6-18 år i Herning Kommune støttes børn og unge, som er fritidsinaktive og har brug for hjælp til at komme i gang med en fritidsaktivitet. Læs mere.

Fonden af 1844

Fondens formål er at virke for almenvelgørende og almennyttige formål, herunder for eksempel humanitære, kulturelle, sportslige, kunstneriske, videnskabelige eller undervisningsmæssige formål.

Fonden bevilger støtte indenfor følgende postnumre: 6933, 7280, 7400, 7430, 7441, 7442, 7451, 7480, 7490 og 7540. Læs mere.

DGI's puljer og fonde

DGI har en række puljer og fonde, som medlemsforenionger kan søge til forskellige projekter og formål. Læs mere.

Spar Nord Fonden

Fonden har til formål at videreføre Sparekassen Nordjyllands virksomhed gennem Spar Nord Bank A/S og herunder at virke til gavn for almennyttige og velgørende formål efter bestyrelsens frie skøn. Læs mere.

Oticon Fonden

Fondens formål er, af fondens årlige nettoindtægt, at yde støtte til projekter, der har til formål at helbrede eller afhjælpe tunghørhed eller følgerne deraf. At yde støtte til fremme af erhvervsmæssige, kulturelle, videnskabelige, sociale, uddannelsesmæssige og kunstneriske formål og navnlig med sigte på at bidrage til dansk ungdoms uddannelse. Læs mere.

'Her-bor-vi'-puljen

Nu er der midler til at drømme stort i alle små byer! Foreninger og organisationer i mindre danske byer kan søge op til 1 mio. kr. fra Nordea-fondens ’Her bor vi-pulje’ til det, der styrker fællesskabet i deres by. Måske en ny legeplads, et klubhus, en festival – eller noget helt fjerde. Ansøgningsfrist 1. august. Læs mere.

Nordea-Fonden

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål, der støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Projekterne kan være i alle størrelser, men har alle til fælles, at de er til gavn og glæde for mennesker over hele landet. Læs mere.

Adresse

Herning Idrætsråd:

Sportcenter Herning,

Holingknuden 3,

7400 Herning

Kontakt Info

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 96 28 86 60

 

CVR: 30 43 76 83