Erfaringsdeling på medlemsmødet

Foreningssparring om Foreningsundersøgelsen 2018

På Idrætsrådets medlemsmøde blev foreningerne stillet en opgave, hvor de skulle diskutere, de foreløbige tendenser i Foreningsundersøgelsen 2018 med udgangspunkt i deres erfaringer i egen forening.

Foreningerne blev fordelt ved fem borde og på hvert bord lå der spørgsmål omhandlende; Kontakt med Herning Kommune, Økonomi og Puljer, Frivillige, Det Sociale Liv, Samarbejder, Faciliteter, Aktiviteter og Medlemmer og Forståelse af Regler, hvert bord fik tre forskellige tendenser, de skulle tale om.

Foreningerne havde mange spændende snakke og med gode eksempler fra deres egne oplevelser i foreningslivet. Vi er ikke færdige med at samle op på alle kommentarere og ideer, men nedenstående er et udpluk:

I forhold til arbejdet med frivillige var der bred enighed om, at det er vigtigt at anerkende de frivillige for det arbejde de udfører. Det i form af ros og tillid, og nogle foreninger har endda prisuddelinger, hvor de sætter fokus på frivillige der har gjort en særlig indsats.

Om aktiviteter og medlemmer blev der talt om at det er vigtigt med høj kvalitet i de tilbud foreningen har. Det er også vigtigt at foreningen har gode sociale arrangementer for både medlemmer, frivillige og borgere i lokalområdet, det kan f.eks. være fællesspisning, velkomstarrangementer og gavekort til arrangementer for nye borgere eller andre aktiviteter. Arrangementerne kan desuden give en god indtægt til foreningerne.

Deleøkonomi er også blevet et koncept der interesserer foreningerne. Der blev talt meget om at dele både frivillige og medlemmer, at løse opgaver sammen, samarbejde med det lokale erhvervsliv og bruge ressourcer, som ikke nødvendigvis er de mest typiske for de frivillige foreninger. F.eks. samarbejde med uddannelsesinstitutioner om Facebookstrategi, hvor de studerende har det som et projekt i undervisningen.

Foreningerne efterlyste mere synlighed om hvem Herning Idrætsråd er, hvad det kan bruges til, hvilke muligheder foreninger har for hjælp og samarbejde, og så ville de gerne høre de gode historier om projekter Idrætsrådet har støttet.

Som en del af gruppearbejdet, kom foreningerne med en række konkrete ideer:

  • IDE: En præsentation af et årshjul på hjemmesiden og hvordan man kan bruge det som forening.
  • IDE: En revurdering af Åben Skole, så det bliver lettere for foreningerne at agere i det.
  • IDE: En samlet oversigt over alle links, hvor der kan findes relevant information for foreninger.
  • IDE: Foreningskoordinator, som kan parre foreningerne på tværs, så de kan bruge hinanden og hinandens gode historier.
  • IDE: Et temamøde omhandlende samarbejder

Det videre arbejde

Foreningsundersøgelsen rummer mange oplysninger - og vil i løbet af den næste måned bliver gennemarbejdet yderligere.

Her på siden vil der løbende ske en opdatering af de tendenser og anbefalinger som undersøgelsen afstedkommer - så følg gerne med på denne side.

Har du lyst at bidrag med dine synspunkter er du velkommen til at svare på de samme spørgsmål som blev anvendt på medlemsmødet. Du må gerne nøjes med at svare på de emner som du finder mest interessant. Send dine kommentarer til kh@hir.dk

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til Kristian Holst, tlf: 96 28 86 64 | Mob: 20 66 64 46.

Adresse

Herning Idrætsråd:

Sportcenter Herning,

Holingknuden 3,

7400 Herning

Kontakt Info

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 96 28 86 60

 

CVR: 30 43 76 83