Aktiv Herning

Idrætsrådet styrker indsatsen for 'Idræt for alle'

Idrætsrådet vil styrke indsatsen omkring breddeidræt. Målet er at øge den fysiske aktivitet i hele kommunen ved at støtte og koordinere breddeidræts- og motionstilbud i foreninger og lokalområder.

Idrætsrådet har i efteråret ansat en idrætskonsulent til at sætte fokus på hvordan vi rammer de foreningsnære behov og relevante indsatser. Gennem foreningsbesøg vil vi undersøge hvordan foreninger kan blive mere attraktive, både for allerede aktive såvel som inaktive borgere i nærområdet, hvordan kan foreningen fastholde de unge, hvilke tilbud tilgodeset nuværende seniorer og hvilke tilbud er attraktive for fremtidens, hvilke borgere tiltrækkes ikke af de nuværende foreningstilbud og hvordan kan vi ændre på dette.

Derudover vil vi udsende en Foreningsundersøgelse i samarbejde med DGI Midtjylland. Et spørgeskema som skal give en base for hvordan idrætslivet er i Herning Kommune og hvad foreningerne har af succeser, udfordringer og mål i fremtiden. Alle svarene vil være en støtte i arbejdet med foreningsliv i Herning Kommune og skabe et billede af hvilke indsatser der er værd at satse på i kommunen.

Analysen kan desuden være nyttig, hvis Herning på et tidspunkt skal være Bevæg dig for livet-kommune. I forhold til en Bevæg dig for livet-aftale vil der være behov for yderligere perspektiver, da det ikke alene vil være en indsats der er baseret på foreninger, ligesom samarbejdspartnerne omkring en Bevæg dig for livet-indsats vil være mange og varieret.

HIR finansierer selv hovedparten af undersøgelsen i efteråret. DGI Midtjylland vil gerne være med til at betale en del af undersøgelsen for at kvalificere indsigt og muligheder i Herning.

Er du interesseret i at vide mere om ovenstående er du velkommen til at kontakte Idrætskoordinator eller Kristian Holst på 20666446 -  kh@hir.dk.

Hvad vil Aktiv Herning

I 2016 viste undersøgelsen ’Danskernes idrætsvaner’ at færre danskere dyrker motion. 

I forhold til folkesundheden er inaktivitet den farligste enkeltfaktor efter rygning. Øget aktivitet i befolkningen vil bidrage til reducerede offentlige udgifter – og her er aktivitet ikke blot forstået som idræt, men på en række aktive hverdagsaktiviteter hjemme, ved transport og på arbejdspladser.

Det mest markante fald i idrætsaktivitet findes i teenageårerne – og særligt i skiftet mellem grundskolen og ungdomsuddannelser stopper de unge deres idrætsaktivitet. Niveauet for motion-/idrætsdeltagelse er stort set stabilt for aldersgruppen 25-60 år. Kan vi fastholde flere unge som idrætsaktive er der begrundet tro på at det holder hele livet.

Herning Idrætsråd (HIR) vil gerne bidrage til en øget indsats i forhold til ovenstående og søsætter sammen med foreninger og Herning Kommune bl.a. aktiviteter under sloganet ’Aktiv Herning’.

Læs mere om Idans analyse

Adresse

Herning Idrætsråd:

Sportcenter Herning,

Holingknuden 3,

7400 Herning

Kontakt Info

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 96 28 86 60

 

CVR: 30 43 76 83