Ferieaktiviteter huskes i mange år

I mange år har Herning Kommune udbudt ferieaktiviteter i sommerferien - og mange voksne nævner det stadig som en vej til gode minder.
I den nuværende form af Aktiv Ferie udbyder der aktiviteter i tre uge - første og side uge i sommerferien og i efterårsferien. Det er Idrætsrådet som administere aktiviteter, men den væsentligste indsats er den som frivillige i foreninger kommer med når aktiviteterne løber af stablen. Mange børn får en god ferieoplevelse og ikke mindst en erfaring med hvad idrætsforeninger (og andre typer foreninger) kan tilbyde.

Se hjemmesiden til Aktiv Ferie

NYT: Sommer 2020 er særlig

I kølvandet på forårets corona-nedlukning har Socialministeriet sendt 200 mio. kr. ud til kommunerne for at skabe flere ferieaktiviteter for børn og unge (6-17 år). Herning har modtaget 3,3 mio som målrettes udsatte børn og unge, men også til indsatsen for at skabe flere aktivitetet for alle børn og unge.

I samarbejde mellem Kultur og Fritid ved Herning kommune og Idrætsrådet har vi styrket indsatsen for at flere foreninger kan tilbyde aktiviteter. Vi bygger videre på den velkendte tradition omkring ferieaktiviteter i sommerferiens først og sidste uge.

Det nye består særligt i to ting:
 1. aktiviteterne kan finde sted i hele sommerferie og kan løbende blive offentliggjort på den fælles platform
 2. der betales ekstraordinært honorar for det antal timer som foreningen bruger på at forberede og afvikle ferieaktiviteter.

Vil du bidrage? - sådan gør du!

Vi ved, at det er med meget kort frist - alligevel håber du at du/I vil sætte nye aktiviteter op.

Vil du eller din forening gerne udbyde ekstra aktiviteter i uge 28-31 er du velkommen til at kontakte Katrine Treldal, bekkt@herning.dk, 2818 9413 og Mette Skærbæk, mette.skaerbaek@herning.dk, 2222 4372. 

Det som er nødvendige oplysninger for at oprette og markedsføre en aktivitet er:
 • En kort beskrivelse af den ønskede aktivitet
 • Dato og tidsrum for afholdelsen
 • Sted for afholdelse
 • Forventede antal børn (samt max. antal) og alderen på målgruppen
 • Kontaktoplysninger på holdlederen (mail og mobil)
 • Et budget med tydelig angivelse af forventede
  • antal benyttede timer pr. træner/instruktør/ansvarlig samt
  • udgifter til materialer (herunder gælder også udstyr) og
  • evt. forplejning (hvis det giver mening og aktiviteten er mere end 4 timer)

Der kan som udgangspunkt søges op til 300 kr. pr. person til afviklet time til planlægning og afvikling. Vi har dog en forventning om, at lønkronerne anslås fornuftigt alt efter aktivitet og ansvar.

Send hurtigt - og senest 7 dage før aktiviteten - ovenstående til BÅDE Katrine Treldal, bekkt@herning.dk og Mette Skærbæk, mette.skaerbaek@herning.dk

Den længere forklaring

Man kan vælge en smallere målgruppe mellem 6-17 år eller en aktivitet for den samlede målgruppe. Målgruppen angives med klassetrin.

Aktiviteten skal som udgangspunkt være åben for alle, og der skal sættes et fornuftigt max. antal. Det betyder også, at der som udgangspunkt ikke uddeles midler til nye aktiviteter, som udelukkende er for foreningsmedlemmer og dermed lukker sig om foreningen. Der kan dog godt være tale om støtte til opskalering af en planlagt aktivitet som eksempelvis ekstra ifm. sommerlejr, hvis vurderingen er, at det eksempelvis åbner nye pladser eller øger aktivitetsniveauet. Hver ansøgning behandles ud fra et forvaltningsprincip om fornuftig brug af midlerne.

Folkeskolerne er lukket i sommeren, og der vil ikke være mulighed for at låne lokaler der. Har man brug for at leje sig ind i andre lokaler – eksempelvis hos Terminalen efter aftale direkte mellem ”udlejer” og forening – da kan man søge midler hjem til dette. Leje skal ske på markedsvilkår.

Der er ikke deadline for nye aktiviteter, men forslag skal sendes ind mindst 7 hverdage inden ønsket afvikling, da der kan være længere svar tid i sommerferieperioden – og det i øvrigt skal med i markedsføringen på Facebook samt oprettes med tilmelding på Aktiv Ferie hjemmesiden. Sender man det ind senere end det, kan man ikke automatisk forvente, at det kan behandles eller oprettes i tide til, at tilmeldinger kan nås.

 

Følg Aktiv Ferie på Facebook - og bliv opdateret med alle muligheder

Adresse

Herning Idrætsråd:

Sportcenter Herning,

Holingknuden 3,

7400 Herning

Kontakt Info

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 96 28 86 60

 

CVR: 30 43 76 83