Kursustilskud

Korte kurser

Uddannelse af trænere og ledere

  Der ydes 40 % i tilskud til

  • uddannelse af ledere, trænere og instruktører i henhold til dokumenterede udgifter til kursusafgift og opholdsudgifter for enkeltpersoner i forbindelse med kurser i ind- og udland, dog højst en samlet udgift på kr. 7.000,- pr. kursus pr. deltager.

Der ydes ikke tilskud til rejseudgifter til kurser.

Tilskud ydes alene til kurser, der er afholdt af eller er godkendt af de danske idrætsorganisationer herunder specialforbund. Idrætsrådet opfordrer til at lokale foreninger samarbjeder om at få kursusaktiviteten placeret i Midtjylland.

Idrætsrådet vil reducere tilskuddet ved blandede arrangementer, hvor kursusprogrammet er en blanding af leder/træneruddannelse og andre aktiviteter som f.eks. camp, ungdomslejr m.v., eller hvor transportomkostningerne er meget store i forhold til kursusindholdet.

Når trænere og instruktører ønsker at følge et instruktørkursus på en idrætshøjskole støttes kurset med 5.000 kr. Beløbet dækker hovedorganisationes træner-kursus, samt de øvrige delkurser eleven gennemgår på kurset og forudsætter et gennemført kursus. Læs mere om lange kurser i boksen ved siden af.

Øvrige tilskudsmuligheder skal være udnyttet fuldt ud, inden der søges tilskud.

Tidsfrist: Ansøgning om kursustilskud kan indsendes løbende og skal indsendes til Idrætsrådet senest 31. januar i året efter det kalenderår, hvori kurset er afholdtSåfremt ansøgning fremsendes efter denne dato fortabes tilskudsretten.

Ansøgning - brug ansøgningsskema

Idrætsrådet fastsætter de nærmere regler for administrationen af tilskuddet.

Opdateret: 6. december 2021 

Lange kurser

Mange trænere og instruktører har en lang erfaring med sin idræt suppleret med korte kurser. Korte kurser er gode til at få præsenteret nye teknikker, undervisningsidéer mv., men ofte når deltagerne på korte kurser ikke at prøve det lærte tilstrækkeligt af - og noget går derfor let i glemmebogen.

Idrætsrådet har derfor sat fokus på - og giver 5.000 kr. i støtte til - lange kursusforløb. På lange kurser arbejder den unge seriøst og vedvarende med at udvikle sig som træner. Gymnastik og Idrætshøjskolen ved Viborg er et eksempel på kurser som Idrætsrådet har besluttet at støtte, da vi mener, at det sikrer en meget høj standard. Det sker bl.a. ved at kursisten, ud over den formelle undervisning, har praktik i en klub (f.eks. jeres egen) og samtidig er højskoleelev hvilket bidrager til en væsentlig personlig udvikling.

Støtten på 5.000 kr. til et langt kursus skal søges af foreningen på vegne af træneren. Idrætsrådets støtte dækker DIFs træner 1 og 2, samt de øvrige delkurser eleven gennemgår på kurset og forudsætter et gennemført kursus. Foreningen får støtten udbetalt ved at søge kursuspuljen ved Idrætsrådet. Sammenlignelige kurser på andre skole med en formel aftale med en hovedorganisation støttes tilsvarende.

Idrætsrådet opfordrer samtidig foreningerne til at støtte de(n) unge i at deltage på lange kurser. Der er eksempler på foreninger som støtter med et økonomisk bidrag forudsat at den unge kommer hjem og er træner i foreningen i en periode. 

Adresse

Herning Idrætsråd:

Sportcenter Herning,

Holingknuden 3,

7400 Herning

Kontakt Info

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: +45 96 28 86 60

 

CVR: 30 43 76 83